بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام وادب به دنبال سلسله مقالات با موضوع آسیب های اجتماعی در خدمت شماهستیم با بررسی خصوصیات و ویژگی های خانواده
مدار اگر ( متعادل)
در این خانواده ها فرزندان آزادی عمل دارند و کارها را سنجیده انجام میدهند. و والدین به خواسته های فرزندان بها داده و سنجیده پاسخ میدهند و والدین در برآوردن نیازهای فرزندان تلاش می کنند. و جالب است که در تصمیم خانوادگی از نظرات فرزندان ای استفاده می کنند در این خانواده ها ناکامی و شکست برای فرزندانی وجود ندارد.
وضعیت تربیتی در خانواده های متعادل »
این خانواده ها دارای اعتماد به نفس بالایی هستند و برای کسب استقلال خود تلاش می کنند و دارای خلاقیت و ابتکار هستند و برای حس کنجکاوی خود انگیزه کافی دارند، بدون اضطراب و نگرانی ، ومسئولیت پذیر هستند.
در این خانواده ها بین والدین تضادی وجود ندارد.
در این خانواده ها والدین از احترام و جایگاه خاصی برخوردار هستند و عواطف و احساسات دیگران احترام می گذارند. فردی آرام و با خلق و خویی متعادل و در اجتماعی مانند مدرسه با دیگران سازگار ی دارند.
(( نکته های تربیتی برای خانواده های متعادل))
امروزه باید به سواد عاطفی بچه ها حساس باشیم - اگر سواد عاطفی نباشد عشق به زندگی ، عشق به دیگران و امید و نشاط در زندگی وجود ندارد.
راه و روش تربیت عاطفی متفاوت از تربیت عقلانی است. پایگاه تربیت عاطفی در قلب و پایگاه تربیت ذهنی در مغز است .
یک اندیشمند فرانسوی بنام (پور دیوا) معتقد است که آنچه موجب پیشرفت تحصیلی فرزندان می شود سرمایه فرهنگی والدین است و هر اندازه این سرمایه غنی تر باشد پیشرفت فرزندان در تحصیل بیشتر است پس نتیجه می گیریم که در برنامه ریزی خانواده جایی برای مطالعه همگانی قرار بدهیم.
زندگی یک دو با مانع است. برداشتن موانع و صاف کردن راه برای بچه ها یعنی ایجاد یک زندگی بی معنا، همانگونه که برای مقاوم کردن بدن در برابر ویروسها و باکتریها باید آن را واکسینه کرد، روان کودک هم باید به طور دایم از طریق وارد کردن وپروسهای مصلحتی مقاوم کرد، تا در بزرگسالی توان برخورد با مشکلات واقعی را داشته باشد. اگر مایلید آموزش ما دام العمر را در وجود بچه ها ایجاد کنید سه چیز را به کودکان بیاموزید دیدن ، مطالعه، تفکر
در این خصوص حناب دکتر احمد به پژوه بیان داشته اند که موقعیت فرزند در راه تحصیل و تربیت مرهون پیوند سه عامل می باشد:
مدرسه، مسجد و خانه.
لازم بذکر است که تمام افکار خود را بر روی کاری که دارید انجام میدهید متمرکزکنید؛ زیرا پرتوهای خورشید تا متمرکز نشوند نمی سوزانند. و باید برای موفقیت به زندگی امید داشت، امید در زندگی انسان آنقدر اهمیت دارد که بال برای برندگان، اگر زندگی را آسان بگیرید عمر به خوشی می گذرد و هدف از زندگی بدون مشکل زیستن نیست، با انگیزه بودن است، و آنچه که در دیگران انتظار داریم ابتدا در خودمان باید ایجادکنیم.
خانواده های متعادل باید دارای مهارتهای اصلی و پایه باشند.
مهارت خود آگاهی - مهارت همدلی - مهارت برقراری رابطه مؤثر - مهارت روابط فردی سازگارانه - مهارت تصمیم گیری -
مهارت حل مسئله - مهارت تفکر انتقادی - مهارت تفکر خلاق - مهارت مقابله با هیجان - مهارت مقابله با استرس-
برای داشتن زندگی سالم و بدون دغدغه باید مهارتهای فوق را عمل کرده و در خود تقویت کنیم .
ادامه دارد